Sari la conținut

Consiliere și orientare în carieră

Dezvoltare personală și profesională

Dacă:
  • Ești la început de drum și nu știi încotro să o apuci
  • Nu știi ce să alegi, sau
  • Vrei să îți schimbi locul de muncă și nu știi cum să faci acest lucru,

Noi te putem ajuta prin serviciile de informare și consiliere oferite.

Ce îți oferim?

  • Informații despre piața muncii și cerințele pieței muncii
  • Te ajutăm să te descoperi și să te cunoști mai bine
  • Te ajutăm să îți descoperi abilitățile cu ajutorul unor teste de aptitudini
  • Te ajutăm să îți redactezi documente personale pentru angajare (scrisoare de intenție, CV, plan de carieră)
  • Te ajutăm să te pregătești pentru un interviu de angajare

Ce este consilierea și la ce folosește?

Consilierea este un concept nou și extrem de valoros pentru persoanele care-și doresc să folosească o oportunitate de evoluție personală și profesională. Dacă ai informațiile necesare, dacă ești conștient că informația înseamnă putere, ai toate șansele să îți reinventezi viața.

Conform Standardului ocupațional al profesiei de Consilier orientare privind cariera, acesta „oferă, elevilor/studenților și adulților, orientare și consiliere în ceea ce privește alegerile pe care aceștia le fac referitor la parcursul educațional/școlar/profesional, formarea inițială/ continuă, planificarea, explorarea și gestionarea carierei.

De asemenea, contribuie la identificarea opțiunilor pentru viitoarea carieră, oferind îndrumare și suport beneficiarilor în elaborarea CV-urilor, realizarea demersurilor autoreflexive privind aspirațiile, interesele și calificările acestora.

Consilierii de orientare privind cariera pot oferi consiliere cu privire la diverse aspecte legate de planificarea carierei și pot face propuneri de învățare pe tot parcursul vieții, dacă este necesar, inclusiv recomandări privind studiile. Pot, de asemenea, să acorde asistență persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă.

Activitatea Consilierului orientare privind cariera

Activitatea acestui tip de consilier presupune un contact nemijlocit cu clientii, elevi, studenți, adulți. Consilierul ajută în luarea unor decizii cu urmări asupra carierei. Aceste decizii pot să se refere la alegerea unei profesii sau ocupații, la parcurgerea unor cursuri de calificare, recalificare, perfecționare, la schimbarea ocupației sau a locului de muncă.

Consilierul îi ajută pe clienti să se cunoascã mai bine pe ei însisi, să–și conștientizeze interesele profesionale și aptitudinile, efectuează evaluarea din punct de vedere psihoaptitudinal utilizând metode și instrumente specifice. Consilierul orientare privind cariera furnizează persoanelor consiliate informații în legătură cu profesiile și ocupațiile, îi ajută să compare exigentele acestor profesii cu caracteristicile lor personale și cu nivelul lor de calificare, analizează împreună cu aceștia fiecare alternativă în parte și le evaluează consecințele. După ce clientul a optat pentru una dintre alternative, consilierul îl asistă la elaborarea unui plan de acțiune și la punerea în practică a acestuia.”

Pentru firmele interesate, putem organiza:

Ateliere de lucru (Workshop-uri) care pot fi organizate în firma clientului sau (recomandat) într-o locație neutră, în interior sau în aer liber.

• Atelier de lucru – Comunicare eficientă (4 ore)

• Atelier de lucru – Lucru în echipă (4 ore)

• Atelier de lucru – Autocunoaștere și dezvoltare personală (4 ore)

Consiliere și cursuri

https://www.facebook.com/FormareProfesionalaContinua