Sari la conținut

Team Building / Workshop

TRAINING / WORKSHOP

Comunicare

Comunicarea constituie o verigă esenţială în funcţionarea oricărui sistem. Comunicarea presupune interacţiune şi determinare din partea fiecăruia.
„Toată lumea aude doar ceea ce înţelege. „ Johann Wolfgang von Goethe
Prin acest curs veți învăța să descifrați mesajele primite, să ascultați și să transmiteți corect informațiile dorite astfel încât să realizați o comunicare eficientă care va avea impactul dorit.
Cursul se adresează tuturor persoanelor interesate să dobândească cunoştinţe, aptitudini, atitudini și abilități necesare pentru o comunicare eficientă și de impact.
Detalii

Lucrul in echipa

 

Caracteristicile unei echipei:

Echipele sunt în mod special propice pentru realizarea unor sarcini cu complexitate
crescută şi care au mai multe sub-sarcini;

Echipele există în cadrul organizaţiilor mari. Ele nu sunt izolate, ci şi interacţionează atât cu alte echipe din organizaţie cât şi cu organizaţia în sine;

Echipele reprezintă pentru organizaţie singura modalitate de a colecta contribuţii (inputuri) de la membri ei şi de a oferi membrilor organizaţiei sensul implicării în vederea atingerii ţintelor organizaţionale;

Echipele permit organizaţiilor să fie flexibile în repartizarea membrilor la diferite sarcini şi proiecte şi de asemenea permit ca grupurile trans-funcţionale să apară, să se formeze;

Pentru a lucra bine în cadrul unei echipe este nevoie de abilităţi de colaborarea eficientă;

Managerii încearcă să mărească capacitatea de cooperare a angajaţilor lor prin
workshop-uri şi formare transversală pentru a-i sprijini pe oameni să muncească eficient şi să
atingă scopurile împărtăşite;

Echipa înseamnă comunicare directă şi făţişă, obligând la asumarea constantă a responsabilităţii propriilor obiective, deoarece neîndeplinirea acestora este imediat sancţionată de către grup;

Vechile structuri se reformează, sunt schimbate. Deoarece organizaţiile caută să devină
mai flexibile în faţa schimbărilor rapide de mediu şi mai sensibile la nevoile clienţilor, ele
experimentează noi structuri, bazate pe echipe.

Detalii

Negocierea
Definiție:
Este o forma concentrata si interactiva de comunicare, in care doua sau mai multe parti aflate in dezacord urmaresc sa ajunga la o intelegere care rezolva o problema comuna sau atinge un scop comun
Detalii
Dezvoltare Personală și Profesională

Cunoaşterea de sine este un proces cognitiv, afectiv şi motivational individual, dar suportă influenţe puternice de mediu.

Detalii

Leadership

 

Leadership-ul este capacitatea cu care vom hotărî ceea ce trebuie să facem şi aceea cu care îi vom convinge pe alţii să o facă. (Dwight D. Eisenhower)

Detalii

Relatii Publice

 

Relaţiile publice înseamnă reputaţie, rezultatul a ceea ce facem, a ceea ce spunem şi a ceea ce spun alţii despre noi. Practica relaţiilor publice este disciplina care caută să obţină reputaţie cu scopul de a câştiga suport şi de a influenţa opinia şi comportamentul publicului.

Detalii

Team building

 

Teambuilding” este procesul de motivare a grupului pentru a-si atinge telul. Nu este numai un „event” si nici ceva care poate fi facut de cineva din afara echipei, desi consultantii outsideri pot fi de ajutor. Este o „tema” pentru manager si membrii echipei.
Etapele pe care le include teambuildingul ar fi: clarificarea „telurilor”, binecunoscutele „goals”, stabilirea conducerii si a angajamentului fata de „goals” in cadrul echipei, identificarea problemelor care inhiba echipa sa isi atinga telurile si inlaturarea factorilor inhibatori.

Detalii